He acompanyat a l orientadora a l' aula de 2n-A d' Eso després de la demanda comentada en l' apartat anterior. La tutora ha decidit observar-lo durant la sessió com a prevenció davant un possible cas d' alumne amb dèficit atencional.
Des de l' aula, m' ha semblat un grup ordinari "normal", ho dic perquè semblava un grup feiner i poc xerrador, crec que la mestra de matemàtiques com molts altres, poden fer la seva tasca fora gaire dificultats degut al bon ambient.
Són 18 alumnes asseguts de dos en dos, el nen que "es despista" s' ubica a la primera fila la qual cosa em sembla correcte.
La mestra, malgrat emprar la metodologia de "seguir el llibre", m' ha semblat que impartia unes classes eficients. Al principi i ja que s' iniciava un tema nou "Les Fraccions", ha activat els coneixements previs (tan recomanat des de la perspectiva constructivista) demanant què recordaven sobre el què van aprendre respecte el tema l' any anterior. Ha seguit explicant diferents continguts: concepte, fraccions equivalents, ha posat alguns exemples gràfics i després ha volgut assebentar-se de quin fins a quin punt ho havien comprès iniciant una pluja de preguntes a diferents alumnes com: què passa quan el denominador és major que el numerador?, etc. O sigui, penso ha sigut un guia reforçadora mediant entre els continguts conceptuals com actitudinals ja que en més d' una vegada ha dit "no me val sentir això no sé si ho sé fer, millor: ho intent i deman ajuda si ho necessit".
Respecte al nen en concret, semblava tranquil i que atenia però quan li han fet dues preguntes, l' he notat més insegur i de fet no ha encertat en la resposta. Evidentment, penso això no és suficient per fer una valoració, així ho hem comentat amb la tutora després de la classe. S' hauria de parlar amb demés professors, família i altres implicats. Potser aquest nen es troba "ausent" i poc motivat per alguna raó que desconeixem.
De totes maneres, he visitat alguns blogs per recaptar més informació sobre el tema per si ens trobéssim davant un altre possible cas:
http://martajerez.blogspot.com.es/
http://teresis.blogspot.com.es/2011/01/los-ninos-con-deficit-de-atencion.html
Ambdós recullen molta informació sobre característiques, causes,...
Una altra adreça amb un vídeo que recomano és:
http://www.8tv.cat/8aldia/videos/almenys-dos-alumnes-de-cada-aula-tenen-un-trastorn-daprenentatge/.
El vídeo es titula: "Almenys dos alumnes per aula tenen un trastorn d' aprenentatge" on parlen una doctora Sans i una sociòloga, es situa a principi de curs i l he trobat molt interessant ja que parla de l' ESO, FP i també l' EI i la Primària. Per exemple, comenten que un de cada 4 joves deixa la ESO, que degut a les retallades, moltes mestres d' infantil tenen 30 alumenes per aula i senten que estant davant una guarderia. Comenten que quan un nen des de primària ja té un comportament mogut, els mestres primer de tot s ho han de creure o s' han de conscienciar perquè a totes les classes hi ha nens i després s' han d' activar solucions que no és tan difícil, l' evolució és molt lenta amb aquest tema i molts d alumnes valorats en el 2004 segueixen sense adaptacions per exemple.
Continua el vídeo tractant el tema del fracàs escolar, es reflexiona sobre les coses que no s' acaben de fer bé des de l' escola, és important detectar la dislèxia i el TDH a temps perquè les eines hi són i són fàcils d' aplicar malgrat les retallades.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada