L' orientadora me va explicar que quan aparèixen més demandes de suport és a principi de curs, just abans de jo iniciar les pràctiques a l' Ies, sobretot després de l' avaluació inicial.
A partir d' aquí es van anar organitzant els diferents suports, que per sorpresa meva la majoria d' aquests es duen a terme fora de l' aula en petits espais en grups de 4-5. El perquè he evitat demanar-ho per si jo mateixa trobava una resposta raonable des de la reflexió mentre avançava les pràctiques, més que res perquè ho trobo una contradicció amb el que he après en diferents mòduls quan he treballat pacs relatives a estratègies organitzatives, m' ha quedat bastant clar quasi sempre, llevat de poques excepcions amb algun cas de nens amb nee, és preferible trobar mesures organitzatives de fer el suport dins l' aula ordinària.
La veritat és que encara no he trobat una resposta raonable ni justificada ja que no em sebla apropiat que en algunes sessions per exemple a matemàtiques a 3r d' ESO, surten 4 nens que "no poden seguir el ritme", pel que he observat, no entenen moltes de les explicacions perquè la mestra dur un ritme accelerat quant a contingut ja que el mestre de l' any anterior no va donar tot el temari. I jo penso: seria millor entrés el mestre de suport dins l' aula, els podria agrupar en una taula, escoltarien les explicacions de la pofessora de matemàtiques i rebrien el suport on es marcarien uns objectius i continguts adaptats a ells, per exemple, senzillament deixar de fer alguns exercicis sobre el tema ja que van més lents.
Podria posar més exemples d' aquests tipus, seguiré investigant si aquestes mesures poden ser degut a dinàmiques des de fa anys i costa de conscienciar als tutors i demés, potser tots o alguns ho prefereixen a així es va decidir.
De moment he preferit cercar algun article com aquest: "Alumnes i professors aprenem dins l' aula", on hi ha algunes pautes per afavorir l' aprenentatge de tots dins l' aula,recomano llegir Tipus de suport amb dos mestres dins l' aula proposant activitats amb diferents ajuts (pàg. 96):
http://www.xtec.cat/sgfp/llicencies/200405/memories/983m.pdf
Altre motiu que podria fer que "es preferís el suport fora de l' aula", és degut als problemes conductuals que presentes alguns adolescents que malgrat no ser greus, són suficients per alterar el ritme, llavors als professors, els recomanaria el següent power:
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada