Com he dit, l' educadora social que normalment es coordina amb la meva tutora, m' ha convidat a assistir a la sessió. Abans de comentar-la, voldria recordar que és un Programa d' intervenció socioeducativa dirigit a joves entre 14-16 anys amb dificultat d' adaptació i necessiten una intervenció específica. Per això, s' alternen assistència a classes amb activitats pràctiques en diferents empreses.
Trobo aquest programa molt interessant ja que "rescata" a molts alumnes amb risc d' exclusió per absentisme, fracàs escolar... per això he trobat algun material que vull compartir: aquest vídeo on s' argumenta sobre la seva importància del programa:
També adjunt el següent document per si sentiu curiositat de com es planifica aquest programa en diferents municipis de la meva comunitat, no són gaire però estic orgullosa de saber que el poble hi participa:
Després de llegir el document, he comprès millor el sentit del programa i perquè en la sessió d' avui, els vuit alumnes comentaven tot allò que han fet a l'empresa que han escollit mentre la coordinadora anava registrant un full de seguiment que després s' entrega a la direcció general d' infància.
Els vuit alumnes realitzen la part formativa en tres empreses del poble: una llar d' infants, un supermercat i una fusteria. Aviat, un d' ells assistirà a un taller de mecànica. Semblaven bastant motivats i es nota que estan agust, a més, quan la sessió ha acabat la coordinadora m' ha explicat que ella també està molt satisfeta pel tracte de les empreses cap als alumnes la qual cosa facilita els bons resultats. Així i tot, està preocupada perquè al febrer tindran oportunitat d' aprovar les pendents de 1r d' eso, que són moltes i ha agraït la flexibilitat d' alguns professors que han cedit a la proposta de la meva tutora ausent que va demanar es repartissin les matèries entre febrer i juny. Ho he trobat una mesura excel·lent ja que facilitarà que aprovin el màxim d' assignatures amb manco pressió.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada